De traverse in Dieren. Met de afsluiting van de A50 in noordelijke richting wordt de route via Dieren en langs het Apeldoorns Kanaal voor veel weggebruikers een aantrekkelijke alternatief.
Volledig scherm
PREMIUM
De traverse in Dieren. Met de afsluiting van de A50 in noordelijke richting wordt de route via Dieren en langs het Apeldoorns Kanaal voor veel weggebruikers een aantrekkelijke alternatief. © Rolf Hensel

A50 afgesloten? Dan gaat ook de provinciale weg dicht in strijd tegen sluipverkeer door de dorpen

De A50 is vanaf vrijdagavond zestien dagen lang in noordelijke richting verboden terrein voor de weggebruiker. Hoe die dan van Arnhem naar Apeldoorn komt? In elk geval niet via de provinciale weg. Want ook die wordt afgesloten, om verstoppend sluipverkeer te voorkomen.

22 reacties

 • R Treasoc

  1 week geleden
  @renate pol, wat kan je baas er aan doen? Die verzint dit toch niet? Daarnaast kiest hij er toch niet voor dat je kiest om ergens te werken waarbij je moet forenzen?
 • Eric Kroon

  1 week geleden
  We laten de boeren stikken met hun stikstof, maar de automobilist moet enorm ver omrijden en liters extra brandstof verbranden. Prima actie voor het milieu al die extra uitstoot. Wat een gekken die dit bedenken, zeker een borrel te veel op gehad.
 • Arend van Faassen

  1 week geleden
  Van Rossum klopt helemaal, omdat het een Nederlands woord is. In andere landen gebruiken ze andere woorden of hebben ze er zelfs aparte verkeersborden voor.
 • Erik Biesemaat

  1 week geleden
  @ Miranda Jansen, via de aangegeven omleidingsroutes lijkt me. Bovendien, van de 16 dagen vallen er zes in het weekend. Wat is het probleem? We worden met de dag méér een klaagland.
 • A.J.A. van Rossum

  2 weken geleden
  Alleen in Nederland wordt forensenverkeer wat niet meer over een afgesloten weg kan rijden, "sluipverkeer" genoemd wat "aangepakt" moet worden. Alsof de werkende belastingbetaler een crimineel is.

Apeldoorn