Volledig scherm
De aanhanger met daarop een auto schaarde op de snelweg en crashte in de berm. © Mitchel / LDG Fotografie

Aanhanger mét auto crasht op A1 bij Apeldoorn

Een aanhanger mét auto is vanmiddag gecrasht op de A1 van Apeldoorn naar Amersfoort. Ter hoogte van Radio Kootwijk ging het mis na een uitwijkmanoeuvre.

Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur. De bestuurder van een grijze BMW, die een aanhanger met daarbovenop een auto voorttrok, moest vermoedelijk uitwijken voor een vrachtwagen. 

Door de snelle stuurbeweging begon de auto met aanhanger behoorlijk te slingeren. Door die slingerende bewegingen schaarde de aanhanger en kantelde deze met auto en al op het asfalt.

Schade

Hulpdiensten kwamen na het ongeluk snel ter plaatse. De brandweer was nog opgeroepen omdat gevreesd werd dat iemand bekneld zou zitten, maar hiervan bleek geen sprake. Niemand raakte gewond. De schade aan de aanhanger en de auto die daarop stond, is wel behoorlijk.

De rechter rijstrook van de snelweg is afgesloten. 

  1. ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrijwilliger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje
    PREMIUM

    ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrij­wil­li­ger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje

    De oude zendinstallatie van Radio Kootwijk voor directe telefoonverbinding met Indonesië is geschiedenis geworden, maar vrijwilligster Coby de Haan is na 65 vrijwilligersjaren nog steeds actief bij het Kootwijker dorpsleven betrokken. ,,Hallo hallo Apeldoorn, hier Radio Kootwijk’’, waarschuwt de oud-voorzitter van de plaatselijke dorpsraad: ,,We gunnen toeristen al het moois van onze natuur, maar het zijn er zoveel en het wordt zo ontzettend druk in ons dorpje!’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn