Volledig scherm
© Thinkstock

Aanhoudend fileleed voorbij op A50 bij Apeldoorn

Het geduld van automobilisten werd vanochtend flink op de proef gesteld op de A50 bij Apeldoorn. In de ochtendspits stonden er in beide richtingen lange files, veroorzaakt door ongelukken.

Rond 10.30 uur waren de grootste problemen voorbij op de snelweg. Alleen op de rijbaan richting het noorden was nog een strook afgesloten vanwege een spoedreparatie. Op het hoogtepunt deed het verkeer er ruim een uur langer over om van Loenen naar Vaassen te rijden. 

Richting het zuiden gebeurde in de ochtendspits een ongeluk bij Apeldoorn-Noord. Hierdoor was een rijstrook afgesloten. De extra reistijd was bijna een half uur.

De ANWB waarschuwde automobilisten al voor een zware ochtendspits. De reden is het stormachtige weer met regen en zware windstoten. De regen zorgde vooral in het zuiden van het land voor veel ongelukken.

  1. Jeukrupsenplaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolpleinen nog aan’
    PREMIUM

    Jeukrupsen­plaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolplei­nen nog aan’

    De overlast van de eikenprocessierups in Apeldoorn loopt op dit moment de spuigaten uit. Het aantal meldingen ging gisterochtend over de zevenhonderd heen, waar dat er vorig jaar maximaal driehonderdvijftig waren. ,,We pakken op dit moment alleen de meldingen over schoolpleinen nog aan, de rest moet wachten’’, vertelt Bert-Jan van Zetten, die de aanpak van ziekten en plagen in de gemeente coördineert.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn