Volledig scherm
PREMIUM
Edwin Wagensveld maakte er een nogal theatrale confrontatie van, toen agenten hem aanspraken. © Pim Velthuizen

Aanhoudingen rond Sinterklaas-intocht Apeldoorn hebben tot nu toe één boete opgeleverd

De twaalf aanhoudingen tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn hebben tot één boete geleid. Of de extreem-rechtse organisatie Pegida die dag een grens over ging, is nog niet bepaald.

Het kinderspektakel was op zaterdag 16 november. De politie hield daarbij op twee plekken mensen aan. Het wegvoeren van elf aanhangers van Pegida, op de Hoofdstraat tegenover de Onze Lieve Vrouwekerk, trok veel aandacht. Pegida-voorman Edwin Wagensveld, geschminkt als donkerzwarte piet, ging in gesprek met een cameraploeg over wat hij ‘NSB-pieten’ noemde. Hij maakte er een behoorlijke show van toen agenten hem opdroegen niet met media te spreken. Alles bij elkaar overtrad hij afspraken die zouden zijn gemaakt, zeggen politie en gemeente.

  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn