Enkele stadsdiensten in Apeldoorn gaan terug van zes keer per uur naar vier keer per uur. Andere stadslijnen gaan op zondag naar één keer per uur.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele stadsdiensten in Apeldoorn gaan terug van zes keer per uur naar vier keer per uur. Andere stadslijnen gaan op zondag naar één keer per uur. © Rob Voss

Aantal ritten neemt af, maar Veluwse buslijnen blijven behouden

Opluchting bij reizigersorganisaties ROCOV en Rover Gelderland; er verdwijnen komend jaar geen buslijnen van de Veluwe. Wel zullen de bussen op enkele lijnen minder vaak rijden. Dat is bijvoorbeeld het geval op de veel gebruikte lijn tussen Apeldoorn en Arnhem. 

2 reacties

  • H.G, Galenkamp

    6 dagen geleden
    Dit komt niet alleen door corona, maar de hoofdzaak is Keolis zelf, die tientallen haltes heeft weggehaald en routes zo heeft verlegd dat het grote succes ook nu weer uit blijft.(aan het einde van de vorige concessie zag je ook al dat de rek er totaal uit was en dan verzin je maar iets wat voor de reiziger nog slechter is. Het moest zogenaamd sneller minder haltes enz. Hierdoor verdwenen ook allerlei overstap mogelijkheden. De reiziger is de grootste verliezer en het kost ook veel belastinggeld.
  • M.M. Bonder

    7 dagen geleden
    In het najaar gaat de aangepaste dienstregeling in. Ook in het najaar gaan scholieren weer met de bus van Apeldoorn naar Arnhem. Nu wordt gezegd dat die lijn veel gebruikt wordt. Waarom dan aanpassen naar 2 ritten per uur in plaats van 4 ritten? Die bus moet straks niet net zo afgeladen vol zitten, zoals de bus van Apeldoorn naar Zwolle vaak wel zit met scholieren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn