Enkele stadsdiensten in Apeldoorn gaan terug van zes keer per uur naar vier keer per uur. Andere stadslijnen gaan op zondag naar één keer per uur.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele stadsdiensten in Apeldoorn gaan terug van zes keer per uur naar vier keer per uur. Andere stadslijnen gaan op zondag naar één keer per uur. © Rob Voss

Aantal ritten neemt af, maar Veluwse buslijnen blijven behouden

Opluchting bij reizigersorganisaties ROCOV en Rover Gelderland; er verdwijnen komend jaar geen buslijnen van de Veluwe. Wel zullen de bussen op enkele lijnen minder vaak rijden. Dat is bijvoorbeeld het geval op de veel gebruikte lijn tussen Apeldoorn en Arnhem. 

2 reacties

 • H.G, Galenkamp

  1 jaar geleden
  Dit komt niet alleen door corona, maar de hoofdzaak is Keolis zelf, die tientallen haltes heeft weggehaald en routes zo heeft verlegd dat het grote succes ook nu weer uit blijft.(aan het einde van de vorige concessie zag je ook al dat de rek er totaal uit was en dan verzin je maar iets wat voor de reiziger nog slechter is. Het moest zogenaamd sneller minder haltes enz. Hierdoor verdwenen ook allerlei overstap mogelijkheden. De reiziger is de grootste verliezer en het kost ook veel belastinggeld.
 • M.M. Bonder

  1 jaar geleden
  In het najaar gaat de aangepaste dienstregeling in. Ook in het najaar gaan scholieren weer met de bus van Apeldoorn naar Arnhem. Nu wordt gezegd dat die lijn veel gebruikt wordt. Waarom dan aanpassen naar 2 ritten per uur in plaats van 4 ritten? Die bus moet straks niet net zo afgeladen vol zitten, zoals de bus van Apeldoorn naar Zwolle vaak wel zit met scholieren.
 1. Apeldoorn knalt met drie filmfestivals in de open lucht, waarvan twee op hetzelfde moment
  PREMIUM

  Apeldoorn knalt met drie filmfesti­vals in de open lucht, waarvan twee op hetzelfde moment

  In de vorige eeuw was het al een van de oogappeltjes van Apeldoorn: een meerdaags filmfestival in de open lucht. Dit jaar worden de filmliefhebbers helemaal in de watten gelegd. Niet alleen staat op de bosweide van Park Berg en Bos de 28ste editie op het punt van beginnen, er staan nog twee andere festivals op de rol. Eén zelfs op hetzelfde moment. ,,Dat bijt niet’’, denken de organisatoren.

Apeldoorn