Volledig scherm
De geldautomaten van ABN Amro aan de Hofstraat in Apeldoorn zijn afgesloten. © Jeroen Pol

ABN Amro sluit ook geldautomaten in Apeldoorn vanwege veiligheid

ABN Amro heeft de geldautomaten aan de Hofstraat en Adelaarslaan in Apeldoorn afgesloten. Dat heeft de bank gedaan om eventuele plofkraken te voorkomen.

In Amsterdam vond vorige week nog een plofkraak plaats op een pinautomaat. De bank stelt daarop voorzorgsmaatregelen te hebben genomen, om omwonenden van de automaten niet in gevaar te brengen. Er zijn in het hele land tientallen geldautomaten afgesloten. Om welke het precies gaat wilde de bank niet zeggen.

Dichtgetimmerd

De twee 24-uurs automaten aan de Hofstraat zijn met hout dichtgetimmerd. Tijdens kantooruren is het nog wel mogelijk om in de bank zelf geld te pinnen. De automaat aan de Adelaarslaan werd in februari 2006 opgeblazen door plofkrakers.

Aan de Schuttersweg kon vanochtend nog wel geld worden gepind. Boven deze automaat wonen geen mensen.

Volledig scherm
De automaat van ABN Amro aan de Adelaarslaan. © Jeroen Pol
  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn