Volledig scherm

Achmea en Boys helpen jeugd en 45-plusser bewegen

APELDOORN - "Het een soort sponsorschap in natura", zegt Ton Heerts, voorzitter van voetbalclub de Apeldoornse Boys.

Verzekeraar Centraal Beheer Achmea helpt zijn club bij het opzetten van sportactiviteiten voor kinderen.

"Apeldoorn-Zuid is aardig groot en als voetbalclub willen wij binnen deze wijk bijdragen aan een gezond en veilig sportklimaat", aldus Heerts. De club wil met het gezicht naar de wijk toestaan en uitstralen dat iedereen, zowel jong als oud, welkom is op de sportvelden.

Achmea organiseert vanaf mei een sportinstuif voor kinderen. "Op het sportveld van de Apeldoornse Boys kunnen kinderen op de woensdagmiddag kennis maken met sporten als voetbal, hockey en tennis. Verschillende sportclubs uit Zuid helpen mee tijdens deze middagen", aldus Jan van Dijk. die betrokken is bij de voetbalclub en werkzaam bij Achmea.

Niet alleen sportverenigingen helpen bij de instuif, ook werknemers van Achmea begeleiden de activiteiten. "Dat past bij de doelstelling van Achmea om te doen aan 'maatschappelijk verantwoord ondernemen'," aldus Van Dijk.

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen steunt Achmea landelijke topsportprojecten, maar ook projecten bij amateurs.

„Het is een moderne vorm van sponsorschap waarmee we erg blij zijn, zeker omdat we bij de Apeldoornse Boys het aantal vrijwilligers de laatste jaren terug zien lopen,’’ zegt Heerts. De sportinstuif sluit aan bij de KNVB-campagne ‘Meer dan voetbal’. „Wij willen onze accommodatie openstellen voor iedereen en Achmea gaat ons daar bij helpen”, aldus Heerts.

Omdat het project binnen ‘Meer dan voetbal’ valt, ontvangt de club subsidie van de gemeente Apeldoorn. Naast het kinderproject komen er ook activiteiten voor de 45-plussers. Op 15 april begint de Nationale Sportweek en dit jaar is er tijdens dit evenement extra aandacht voor mensen in die leeftijdsgroep, omdat die naar verhouding het minst aan sport doen.

Met de campagne ‘Apeldoorn van de bank’ wil Achmea deze groep Apeldoorners aan het sporten krijgen. Op de woensdag- en vrijdag avond kunnen zij trainen bij de seniorenteams van Apeldoornse Boys.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn