Volledig scherm
Het gebouw van Zilveren Kruis vanaf de A28 bij Zwolle gezien. © Google Streetview

Achmea sluit Zilveren Kruis in Zwolle, 900 arbeidsplaatsen naar Apeldoorn

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis verplaatst het kantoor in Zwolle naar Apeldoorn. Het gaat om een locatie met 900 arbeidsplaatsen. Volgens een woordvoerder gaan er geen banen verloren door deze verhuizing. Los daarvan loopt het aantal banen bij moederconcern Achmea wel terug.

Die teruggang heeft onder meer te maken met digitalisering. Dat proces zal de komende jaren doorgaan, verwacht Achmea. Het is een van de redenen om in de komende jaren een aantal kantoren te sluiten en terug te gaan naar vijf zogenoemde kernlocaties. Apeldoorn is daar een van.

In 2019

Het kantoor in Zwolle zit aan de de Burgemeester Roelenweg. In Apeldoorn worden de werkplekken toegevoegd op het hoofdterrein van moederbedrijf Achmea, aan de Laan van Malkenschoten. Daar komen ook werkplekken die nu nog in Leusden zijn ondergebracht. De verhuizing moet in 2019 haar beslag krijgen.

Flexplekken

Achmea zegt de verhuizingen zo te zullen uitvoeren, dat gevolgen voor medewerkers 'beperkt' blijven. 'Dit gebeurt door de verhuizingen te faseren en het blijven faciliteren van plaats- en tijdonafhankelijk werken (bijvoorbeeld thuis en op flexplekken op andere locaties).'

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn