Volledig scherm
© stock.xchng

Actiecomité houdt 'belevingsdag' rond mogelijke komst windmolens Beekbergsebroek

KLARENBEEK - Gemeenteraadsleden en bewoners zijn door het Actiecomité Beekbergsebroek - Windmolens Nee! uitgenodigd om een kijkje te komen in de Beekbergsebroek bij Klarenbeek, het gebied waar mogelijk windmolens worden geplaatst.

Het actiecomité houdt op zaterdag 19 november een 'belevingsdag' in het gebied. Doel van de dag is de gemeenteraadsleden en andere belangstellenden het gebied laten zien, maar ook informatie geven over onder andere nadelige effecten van windmolens.

De gemeente moet nog een beslissing nemen over de invulling van het bewuste gebied. Onderdeel van de plannen is, naast ruimte voor natuur en recreatie, plek voor het opwekken van duurzame energie. Apeldoornse energiecoöperatie deA is initiatiefnemer en wil graag drie windmolens in het gebied plaatsen. Omwonenden uit het gebied zelf, maar ook uit de wijk De Maten, maken zich zorgen om de eventuele overlast die de maximaal 199 meter hoge windmolens kunnen veroorzaken. Tijdens de belevingsdag kunnen raadsleden in gesprek met deskundigen over de mogelijke hinder van de turbines.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn