Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Kloosterziel van Red de Veluwe: ,,We roepen mensen op om massaal bezwaren tegen Lelystad Airport op te sturen naar het ministerie.” © Henri van der Beek

Actiegroepen willen ministerie ‘overspoelen met bezwaren’ tegen Lelystad Airport

Actiegroepen roepen hun achterban op massaal bezwaren in te dienen op het Luchthavenbesluit van Lelystad Airport. Dat kan vanaf vandaag, zes weken lang. ,,Dat het ministerie om onze mening vraagt is puur voor de bühne.”

Ze hebben er bij Stichting Red de Veluwe lang aan gewerkt en vannacht is de website dan eindelijk online gegaan: zienswijzelelystadairport.nl Het doel is simpel: zoveel mogelijk mensen verleiden om het ministerie te bestoken met bezwaren tegen de vakantieluchthaven in de polder.

Mening geven

,,We vinden de website van het ministerie waar je zienswijzen kunt indienen te ingewikkeld”, vertelt Jaap Kloosterziel van Red de Veluwe. ,,En we willen het voor de mensen zo laagdrempelig mogelijk maken om hun mening te geven. Daarom hebben we een eigen website gebouwd. Daarop staat simpel uitgelegd hoe mensen hun bezwaren op de plannen voor Lelystad Airport kunnen indienen. Daarvoor kunnen ze gebruik maken van een standaard zienswijze. Ze kopiëren de tekst en sturen het door naar het ministerie. Heel simpel.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn