Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Kloosterziel van Red de Veluwe: ,,We roepen mensen op om massaal bezwaren tegen Lelystad Airport op te sturen naar het ministerie.” © Henri van der Beek

Actiegroepen willen ministerie ‘overspoelen met bezwaren’ tegen Lelystad Airport

Actiegroepen roepen hun achterban op massaal bezwaren in te dienen op het Luchthavenbesluit van Lelystad Airport. Dat kan vanaf vandaag, zes weken lang. ,,Dat het ministerie om onze mening vraagt is puur voor de bühne.”

Ze hebben er bij Stichting Red de Veluwe lang aan gewerkt en vannacht is de website dan eindelijk online gegaan: zienswijzelelystadairport.nl Het doel is simpel: zoveel mogelijk mensen verleiden om het ministerie te bestoken met bezwaren tegen de vakantieluchthaven in de polder.

Mening geven

,,We vinden de website van het ministerie waar je zienswijzen kunt indienen te ingewikkeld”, vertelt Jaap Kloosterziel van Red de Veluwe. ,,En we willen het voor de mensen zo laagdrempelig mogelijk maken om hun mening te geven. Daarom hebben we een eigen website gebouwd. Daarop staat simpel uitgelegd hoe mensen hun bezwaren op de plannen voor Lelystad Airport kunnen indienen. Daarvoor kunnen ze gebruik maken van een standaard zienswijze. Ze kopiëren de tekst en sturen het door naar het ministerie. Heel simpel.”

  1. Wat als Rembrandt de schoolfotograaf was? In Twello weten ze het
    PREMIUM

    Wat als Rembrandt de schoolfoto­graaf was? In Twello weten ze het dankzij Apeldoorn­se Michelle

    Er is bijna geen basisschool die dit jaar geen aandacht besteedt aan Rembrandt. In het jaar dat de grote schilder 350 jaar dood is en er landelijk negentien grote tentoonstellingen gehouden worden tekent elk kind z'n eigen Rembrandt. Er gingen 60.000 basisschoolkinderen naar het Rijksmuseum. Op basisschool de Kleine Wereld in Twello gaan ze nog een stapje verder: groep 5 en 8 gingen samen naar het Rijks. Leefden zich in in de grote schilder en de Gouden Eeuw, en gingen vervolgens op de foto: Hoe zou Rembrandt dat gedaan hebben? Zes van hen vertellen:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn