Actievoerder Harry Voss euforisch na ‘zege’ op de koning: ‘Na 35 jaar strijden de kroon op mijn werk’

VIDEOAl 35 jaar komt Harry Voss in het geweer tegen het feit dat Kroondomein Het Loo ieder jaar tussen 15 september en 25 december op slot moet voor publiek, zodat de koning er in alle rust op het wild kan jagen. Maar vandaag lijkt de Apeldoorner (69) zijn levenswerk eindelijk te hebben voltooid. Om een miljoenensubsidie te behouden, moet Willem-Alexander het natuurgebied 358 dagen per jaar openstellen van landbouwminister Carola Schouten. 

18 reacties

 • Reinder Bosch

  3 maanden geleden
  Regels zijn regels, tenzij we in een open democratisch proces besluiten tot een uitzonderingspositie. Denken we nu werkelijk dat W.A. gaat afzien van de jacht? Nee natuurlijk niet. Geen subsidie meer, weliswaat maar dat wordt keurig via een bypass gecompenseerd. Een "overwinning" zonder enige betekenis.
 • Julius Bruins

  3 maanden geleden
  Ik las in de krant dat W.A. van Buren nog toch weer op vossen mag jagen, ik zou maar uitkijken Harry😜
 • Leon van Hengel

  3 maanden geleden
  In Australië doen ze heel andere dingen met een Vos!!!
 • Gerrit V d Weerd

  3 maanden geleden
  Wat een prestatie al 35 jaar bezig om zijn zin te krijgen ,Harry is goed bezig en als je daar ook nog een burn-out out van krijg ben je echt een kneusje, met zijn vrienden van fauna beheer heef hij het gered , nu de rest van de Veluwe nog even aan de leiband van Harry en we komen om in de wilde varkens . Deze mensen zoals Harry en zijn vriend Nico Koffeman zijn speciaal naar de Veluwe gekomen om ons te redden . Deze mensen hebben er hun beroep van gemaakt om te protesteren .
 • Harm Platz Platz

  3 maanden geleden
  @Galle: Als dat verdienstelijk is dan is het wel extra zielig.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  6

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Harry Voss, de eerste beroepsactivist van Nederland, dimt het licht (maar hoopt de koning nog te vloeren)
  PREMIUM

  Harry Voss, de eerste beroepsac­ti­vist van Nederland, dimt het licht (maar hoopt de koning nog te vloeren)

  De eerste beroepsactivist van Nederland - onder andere voor Wakker Dier, SP en Partij voor de Dieren - dimt het licht. Harry Voss is 69, heeft twee burn-outs achter de kiezen, kampt met lichamelijke pijntjes en klachten en beperkt zijn activiteiten. Op de valreep kan het maar zo zijn dat de Apeldoorner zijn meesterwerk als gentleman dierenrechtenactivist voltooit en de koning het (jagers)beentje licht. ,,Zeker, dat ga ik nog meemaken.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn