Wat er onder hen leeft, wil Ton Heerts weten van de Afghaanse inwoners van Apeldoorn. De belangstelling doet de groep goed.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat er onder hen leeft, wil Ton Heerts weten van de Afghaanse inwoners van Apeldoorn. De belangstelling doet de groep goed. © Maarten Sprangh

Afghaanse Apeldoorners koesteren hart onder de riem: ‘Fysiek zijn we hier, geestelijk daar’

Soms is er zijn al voldoende. Dat gaat deze vrijdagmiddag op als burgemeester Ton Heerts op bezoek gaat bij Afghaanse Apeldoorners, om te horen hoe het gaat. ,,Mijn hart staat in brand. Maar dit helpt een beetje.’’

2 reacties

 • S Minke-Vreedeveld

  1 jaar geleden
  Wat fijn dat onze burgemeester zo een menselijk contact zoekt!
 • G. Schouten

  1 jaar geleden
  Is Heerts zelf al een beetje ingeburgerd? Vraag me dat af.
 1. Gemeentepersoneel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?
  PREMIUM
  ONDERZOEK
  4

  Gemeente­per­so­neel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?

  Gemeenten in Oost-Nederland moeten meer doen om medewerkers over de drempel te trekken meldingen te doen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen. Uit onderzoek van de Stentor onder alle gemeenten in dit deel van het land blijkt dat medewerkers niet of nauwelijks melding doen. Volgens de branchevereniging van vertrouwenspersonen is dat niet per se een goed teken.
 2. Hendrina uit Apeldoorn is het zat, wéér wachten op een bus die niet komt: ‘Houd ons tenminste op de hoogte’
  PREMIUM
  6

  Hendrina uit Apeldoorn is het zat, wéér wachten op een bus die niet komt: ‘Houd ons tenminste op de hoogte’

  Omdat er tussen Apeldoorn en Arnhem vanwege een tekort aan chauffeurs minder bussen rijden, kiest Hendrina de Graaf voor lijn 108 om naar en van Christelijke Hogeschool Ede (CHE) te gaan. Op de terugweg staat de Apeldoornse echter geregeld te wachten op bussen die niet komen. ,,Ik snap niet dat het Keolis niet lukt de reisplanner actueel te houden, want dan weet je tenminste waar je aan toe bent.’’ Keolis erkent het euvel, maar heeft ook goed nieuws.