Volledig scherm
Dit bord laat aan duidelijkheid niets te wensen over. © Kevin Hagens

‘Afrikaanse’ weg in Beekbergen moet van rechter afgefreesd worden

Om Parc Spelderholt in Beekbergen weer zonder kleerscheuren te kunnen bereiken, wordt de weg ernaartoe afgefreesd. Dat heeft de rechter bepaald.

Als je momenteel over de toegangsweg Parc Spelderholt rijdt, waan je je in Afrika. De weg zit vol kuilen en hobbels. Behalve dat het niet bepaald een visitekaartje is, levert het ook gevaar op voor de verstandelijke beperkte jonge bewoners die eroverheen moeten. Volgens Spelderholt is Paardensportcentrum Riant verantwoordelijk voor de erbarmelijke staat van het toegangsweggetje. Onlangs bleek uit een tussenvonnis al dat de rechter dat ook vindt.

Ruwe laag

Toen was alleen nog onduidelijk wat de beste oplossing zou zijn. De rechter vroeg beide partijen derhalve met twee offertes komen van wegenbouwers. Daaruit heeft de rechter er inmiddels één gekozen. De toplaag wordt afgefreesd, waardoor er een ruwe laag ontstaat. 

Riant draait op voor de kosten, 25.360 euro exclusief btw. Het paardencentrum dient aannemer Agterberg uit Groenekan de opdracht te geven de werkzaamheden zo spoedig mogelijk en in overleg met Spelderholt uit te voeren. Wanneer Riant daarin verzaakt, moet het een dwangsom van 35.000 euro betalen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn