Volledig scherm
© Tim Koldenhof Producties & Events

Afterparty na intocht Sinterklaas en speciale dans voor basisscholieren in Apeldoorn

Voor leerlingen van Apeldoornse basisscholen is een duidelijke rol weggelegd bij de landelijke intocht van Sinterklaas. Als het gedroomde plaatje werkelijkheid wordt, staat op 16 november een flinke groep kinderen op het Stationsplein om een speciale dans uit te voeren. Voor de oudere kinderen is er een ‘afterparty’ na afloop van het televisiespektakel.

Het Apeldoornse theaterbedrijf Tim Koldenhof Producties & Events heeft voor de intocht een lied met choreografie ontwikkeld. Op verzoek van de gemeente krijgen alle basisscholen in Apeldoorn dat aangeboden. Er is een video met uitleg en desgewenst komen er stagiairs van Koldenhof in de klas om te helpen bij het oefenen.

Vlog

Ook met andere projectes wil de gemeente basisscholieren betrekken bij het evenement. Leerlingen in de twee bovenste groepen van de basisschool zijn uitgedaagd een vlog te maken. In een video zouden ze de mooiste plekken van Apeldoorn moeten laten zien. De drie klassen met de meest geslaagde filmpjes winnen kaartjes voor de pepernotenparty: een feest dat op 16 november van 16 tot 17.30 uur op het Raadhuisplein is. Die afterparty is een van de middelen waarmee de gemeente de intocht wil uitbouwen tot een evenement dat de hele dag voor levendigheid zorgt in de binnenstad.

De groepen 1 en 2 van basisscholen kunnen met een kleurwedstrijd kans maken op een speciale plek op het Stationsplein bij de aankomst van de Sint.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn