Groenbedrijven verpakken de dode rupsen in plastic zakken die in containers worden opgeslagen op hun terrein, zoals hier bij Eijkelboom in Apeldoorn.
Volledig scherm
Groenbedrijven verpakken de dode rupsen in plastic zakken die in containers worden opgeslagen op hun terrein, zoals hier bij Eijkelboom in Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Afvalbranche gaat groenbedrijven nog deze zomer van de jeukrupsen af helpen

De afvalbranche gaat studeren op mogelijkheden om groenbedrijven nog deze zomer van de dode eikenprocessierupsen af te helpen. Voor volgend jaar moet er een definitieve oplossing komen. Dat hebben de partijen woensdagochtend besloten tijdens een overleg op het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV).

 1. ‘Oplichting bij Apeldoornse garage’, branche-organisatie: ‘Deze man mag nooit meer een auto verkopen’
  PREMIUM
  video
  4

  ‘Oplichting bij Apeldoorn­se garage’, bran­che-organisa­tie: ‘Deze man mag nooit meer een auto verkopen’

  Autohuis Wilmers uit Apeldoorn licht klanten op met teruggedraaide kilometertellers. Dat stelt de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT). De helft van de auto’s van Wilmers reed meer dan dat er daadwerkelijk op het dashboard staat, aldus de VAT. De vereniging heeft aangifte gedaan tegen eigenaar Harm Schild en gedupeerden stappen naar de rechter. Schild ontkent alle aantijgingen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn