De komst van een treinstation in Apeldoorn-West houdt de gemoederen bij de gemeente al vele jaren bezig.
Volledig scherm
PREMIUM
De komst van een treinstation in Apeldoorn-West houdt de gemoederen bij de gemeente al vele jaren bezig. © Jan Ruland van den Brink (bewerking: de Stentor)

Al jaren de wens, nu is doorbraak dichtbij: krijgt Apeldoorn een nieuw treinstation?

Krijgt Apeldoorn een nieuw treinstation aan de westkant van de stad? Wethouder Wim Willems verwacht nog voor het eind van het jaar alle informatie te hebben die de haalbaarheid van station Apeldoorn-West onderbouwt. Hij hoopt dat daarmee een jarenlange wens van de gemeente alsnog in vervulling gaat. 

10 reacties

 • Ingeborg Leerkes

  4 dagen geleden
  Ik ben erg benieuwd op welke plek dit station dan gaat komen. Ik hoop niet in het bos, wat ook pit een plan was van de VVD. Zeer slecht plan en gelukkig ging dit niet door. Als ik het plaatje goed bestudeer is dit de plek tegenover de Welkoop, of niet? Pluim transport bedrijf gaat daar weg, want zijn aan het bouwen elders dus lijkt mij dat een goede plek. En niet dat er bomen gekapt moeten worden hiervoor. Je leest nergens ‘waar’ precies. Maar dat is, naar mijn mening, van cruciaal belang.
 • Willem ter Kulve

  5 dagen geleden
  Wat leuk! Ik ga er zeker gebruik van maken!
 • Andre Eggerding

  5 dagen geleden
  Apeldoorn houdt wel van de geldverslindende ideeën zoals een onnodige noodbrug over het Apeldoorns kanaal.
 • adri gerritsen

  5 dagen geleden
  Ik vind het dom, nu stap je als het ware in het centrum uit, en dan niet meer. Of zie ik dat verkeerd , ? ? .
 • P. Versteegen

  5 dagen geleden
  Het moet niet gekker worden, dit is een verkeerstechnisch drama, bereikbaarheid, parkeermogelijheden enz enz Is zeker weer een "linkse hobby"...............

Apeldoorn