Volledig scherm
Arko van Brakel. © Margot Meijer

Ali B testcase voor nieuwe boek van Arko van Brakel uit Apeldoorn: Ondernemen met impact

Hij hielp Ali B om zich als ondernemer te verbeteren en op zijn beurt hielp de rapper hem om een nog betere spreker te worden. Eén keer raden wie Apeldoorner Arko van Brakel morgen het eerste exemplaar aanbiedt van zijn nieuwe managementboek... 

Dat gebeurt op ‘de meest positieve dag van het jaar’ tijdens Big Improvement Day in Den Haag, waar overheid en bedrijfsleven als positieve tegenhanger van Prinsjesdag stilstaan bij wat goed gaat en hoe het nog beter kan.  Op de derde dinsdag van januari verzorgt Van Brakel samen met Ali B een van de programma-onderdelen, over ondernemen en presenteren.

Cultuurverandering

Vorig jaar ontmoette de Apeldoornse ondernemer en leiderschapsdeskundige Ali B voor het eerst, waarna zij de handen ineen sloegen. Alle facetten van wat hij in zijn nieuwe boek Ondernemen met impact beschrijft paste hij toe op Ali B's artiestenmanagementbureau Spec. Niet alleen om daarvan de bedrijfsvoering te verbeteren, geeft hij aan, maar ook om een cultuurverandering te realiseren en van Spec het ‘leukste bedrijf van Nederland’ te maken.

Volledig scherm
Ali B kreeg vorig jaar de Positivity Award. © Archief, ANP Kippa

Eerste internetprovider

Arko van Brakel - die samen met Ali B in de jury zit voor de Positivity Award, die Ali B vorig jaar won - verwierf bekendheid als oprichter van EuroNet Internet, Nederlands eerste commerciële internetprovider. Sindsdien vervulde hij een groot aantal functies, waaronder die van directeur bij het aan VNO/NCW gelieerde kenniscentrum De Baak. Ook schreef hij meerdere managementboeken: Nieuwe Helden, Iedereen Ondernemer en Ondernemen met Lef.

 Zijn nieuwste publicatie richt zich op de transformatie naar een organisatie die haar rol in de toekomst garandeert en tegelijk een positieve impact heeft op haar omgeving. Loslaten van oude patronen en omarmen van nieuwe businessmodellen, werk- en denkwijzen is daarvoor noodzakelijk, stelt de Apeldoorner. 

Volledig scherm
Arko van Brakel: ...loslaten van oude patronen... © eigen foto

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn