Volledig scherm
In de berm van de Kayersdijk en de kruising met de Haringvliet zijn bloemen neergelegd op de plek waar de Apeldoorner werd aangereden. © Kevin Hagens

Alle filialen van Domino's Pizza in Apeldoorn sluiten dinsdag deuren tijdens uitvaart Mike (26)

De drie filialen van Domino's Pizza in Apeldoorn sluiten dinsdag de deuren tijdens de uitvaart van de 26-jarige Mike ter Halle. De man die dinsdag overleed nadat hij zaterdagochtend vermoedelijk met opzet werd aangereden, werkte bij twee filialen van de pizzaketen in Apeldoorn. 

,,Hij werkte in het filiaal aan het Ordenplein en aan de Laan van Zevenhuizen. Ik heb de franchiseondernemer van de filialen gesproken, ze zijn allemaal erg aangeslagen’’, vertelt Marianne Kemps van Domino's Nederland. ,,Alle vestigingen zijn dinsdag tijdens de uitvaart gesloten zodat het personeel afscheid kan nemen en om de familie steun te betuigen.’’

De 26-jarige Mike werd in de nacht van vrijdag op zaterdag door een 18-jarige plaatsgenoot aangereden op de kruising van de Kayersdijk met de Haringvliet. Voorafgaand daaraan zou er bij het tankstation een stuk verderop ruzie zijn ontstaan tussen beide Apeldoorners. De 18-jarige bestuurder werd in eerste instantie door de politie aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding, maar dat werd later verzwaard naar poging tot doodslag. De rechter- commissaris verlengde dinsdag het voorarrest van de 18-jarige verdachte met veertien dagen. 

Op de plek van de aanrijding liggen bossen bloemen, kaarsen en knuffels ter nagedachtenis aan Mike. 

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn