Volledig scherm
Het appartementencomplex aan de 1e Wormenseweg in Apeldoorn waar de vrouw woensdagmiddag slachtoffer werd van een babbeltruc. © Persbureau Heitink

Alleenstaande 90-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc in Apeldoorn

Een alleenstaande 90-jarige vrouw is woensdagmiddag slachtoffer geworden van een babbeltruc. In haar appartement aan de 1e Wormenseweg wist de verdachte zich met een smoesje naar binnen te kletsen. Hij ging er vandoor met een nog onbekende buit. De dader is voortvluchtig. Met het slachtoffer ging het volgens een woordvoerder ter plekke naar omstandigheden goed.

In eerste instantie was het onduidelijk of het ging om een woningoverval, een babbeltruc of een diefstal door insluiping. Een burgernetmelding gaf korte tijd later uitsluitsel.  De politie verspreidde een signalement van de insluiper. Het gaat om een lichtgetinte man van 1.70 meter met een Indisch voorkomen. Hij zou een groen/geel hesje en een zwarte muts dragen. De leeftijd van de man ligt rond de 30 jaar.

In dezelfde straat werd bijna een jaar geleden al een overval gepleegd. Begin mei was cafetaria Snackpoint ‘Het Trefpunt’ het doelwit van een overvaller . Mocht het wel een woningoverval zijn geweest dan zou het de tweede woningoverval in een etmaal zijn op de Veluwe. Bewoners van een landhuis in Vierhouten werden woensdag rond het middaguur overvallen.  Twee gemaskerde en gewapende mannen drongen het landhuis binnen en sloten de bewoners op. Volgens de politie raakten zij hierbij niet gewond. Nadat de bewoners zich uit hun benaderde situatie konden bevrijden, hebben zij de politie gewaarschuwd.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn