Volledig scherm
foto Kevin Hagens

Alles gereed voor de sint

APELDOORN - Sinterklaas arriveert vandaag rond 10 uur in Apeldoorn en dat betekent topdrukte voor zijn hofkapster Fenny Winkelman (r). De sint wil er op zijn tocht door de binnenstad piekfijn uitzien vandaar hij vanmorgen in alle vroegte Winkelman ontbood om het bisschoppelijke haar nog even te föhnen.

Gisteravond bereidde de kapster/kleedster van de goedheiligman zich voor in de Koninklijke Scholen Gemeenschap aan de Molleruslaan. Aangezien ze ook de zwarte pieten kleedt - en dat zijn er in Apeldoorn ruim 80 - schakelde ze haar personeel in. Vrijwilligers van de ASK vulden bijna 100 zakken met strooigoed. Vrouwelijke pieten zijn er deze keer ook bij, gestoken in charmante pakjes.

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn