Volledig scherm
GGNet Apeldoorn © GGNet

Alsnog geld voor afgebelde patiënten GGNet: nog dit jaar intake voor verzekerden Zilveren Kruis

Voor een deel van de patiënten die onlangs door GGNet zijn afgebeld na de invoering van een patiëntenstop, heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis extra geld uitgetrokken. Deze groep krijgt nog dit jaar zorg bij GGNet.

Sinds 21 oktober 2019 geldt er bij GGNet een patiëntenstop voor Zilveren Kruis-verzekerden die zich nieuw bij GGNet aanmelden. De reden voor dit besluit was dat het afgesproken maximum budget gebruikt was.

Tot ontsteltenis van Zilveren Kruis belde GGNet ook patiënten af voor wie al een intake stond gepland. GGNet en Zilveren Kruis zijn nu overeen gekomen dat er extra geld komt voor deze cliënten. Zij  krijgen dit jaar alsnog een intake. Een kleine groep van de verzekerden wordt doorverwezen naar de afdeling Zorgbemiddeling van Zilveren Kruis. Zij krijgen elders zorg aangeboden.

Patiëntenstop houdt aan

De patiëntenstop voor 2019 bij GGNet is niet opgeheven. Uitzonderingen gelden voor patiënten die al in behandeling of in crisis zijn, die gedwongen moeten worden opgenomen, die vóór 21 oktober 2019 zijn aangemeld, die zijn doorverwezen voor de basis geestelijke gezondheidszorg en voor patiënten jonger dan 18 jaar. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn