Amadi (10) uit Apeldoorn kreeg botkanker, maar zit nu mét prothese als superheld bij een Happy Meal

VIDEOZe dachten eerst dat hij groeipijn had, maar in werkelijkheid had de nu 10-jarige Amadi uit Apeldoorn botkanker. Door de ziekte moest zijn linkerbeen geamputeerd worden. In een nieuwe campagne van McDonald’s is een superheld van Amadi gemaakt, die de komende maand bij een Happy Meal zit. Van rapper Snelle kreeg Amadi zaterdag de eerste, levensgrote versie van het poppetje.

 1. De ontstoken keelamandelen van Robin (11) uit Apeldoorn moeten eruit, maar ziekenhuis heeft geen plek (en hij is niet de enige)
  PREMIUM
  6

  De ontstoken keelamande­len van Robin (11) uit Apeldoorn moeten eruit, maar ziekenhuis heeft geen plek (en hij is niet de enige)

  Dagelijks aan de medicijnen om de pijn te onderdrukken, sluimerende angst dat de kanker uitzaait, een donornier die maar niet kan worden geplaatst. Patiënten die door de coronadrukte in de ziekenhuizen niet aan de beurt komen voelen zich bang, machteloos, gefrustreerd en zijn boos, blijkt uit de vele tientallen reacties die we kregen op een oproep. Een portret van acht wachtenden.
 2. Dit Harderwijkse vakantiepark is sinds vorig jaar een woonwijk: ‘Chagrijn is verdwenen en huizenprijzen zijn geëxplodeerd’
  PREMIUM
  5

  Dit Harderwijk­se vakantie­park is sinds vorig jaar een woonwijk: ‘Chagrijn is verdwenen en huizenprij­zen zijn geëxplo­deerd’

  Eind vorig jaar ging de vlag uit op Slenck & Horst in Harderwijk. Na jaren van onzekerheid, is het vakantiepark nu officieel een woonwijk. De rust is terug, het chagrijn is verdwenen en het park verjongt. Kopers staan intussen in de rij, waardoor de huizenprijzen zijn geëxplodeerd. ,,Waar het plafond ligt? Ik durf het niet te zeggen.’’
 3. Voorlopig geen glamping op Bussloo, maar dorpen en natuurstichting zijn nog niet gerust: ‘We blijven alert’
  PREMIUM

  Voorlopig geen glamping op Bussloo, maar dorpen en natuur­stich­ting zijn nog niet gerust: ‘We blijven alert’

  De natuurstichting We Need Nature en de dorpsbelangenverenigingen van Bussloo, Posterenk en Wilp-Achterhoek kunnen opgelucht ademhalen nu de beoogde glamping op recreatiegebied Bussloo voorlopig van de baan is. Toch hangen ze niet gelijk de vlag uit. Met enige argwaan kijken ze naar het ‘Masterplan Bussloo’ dat nog ontwikkeld moet worden. ,,We zijn nog niet klaar.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn