Volledig scherm
Ambassadeur van de Midwinter Marathon in Apeldoorn, Dennis Licht, is erg tevreden met de bezetting op de Acht van Apeldoorn. © Kevin Hagens

Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”

Douma gaat concurrentie krijgen van onder andere de Fransman Emanuel Lejeune en de Belg Yannick Michiels. Een andere, eerder aangekondigde toploper, Koen Naert heeft moeten afzeggen. ,,Dat is uiteraard jammer, maar er blijven veel toppers over”, is Dennis Licht tevreden.

Ook bij de vrouwen wordt een strijd tot op de laatste meters verwacht. De Apeldoornse Tess van Randtwijk was al aangekondigd, maar een even groot talent, Diane van Es, is ook aanwezig. ,,Daarnaast komt Karolina Nadolska, momenteel nummer één op de ranglijst 10 kilometer en marathon. En twee Belgische loopsters: Hanne Verbruggen (Belgisch kampioen 10 kilometer) en Nina Lauwaert (Belgisch kampioen 5 kilometer). Dat zal een interessante strijd gaan worden.”

Volledig scherm
Tess van Randtwijk tijdens de editie van 2019 van de Acht van Apeldoorn. © Kevin Hagens

Herman van der Wal heeft in de afgelopen maanden alle inschrijvingen verwerkt. ,,Het ging ontzettend hard. Een bijzondere inschrijving is die van twee racerunners. Zij lopen door hun beperking met een driewieler waarop zij steunen. En nu zou je wellicht verwachten dat zij meedoen met de Acht, maar zij gaan lopen op de 25 kilometer”, aldus Van der Wal.

Vanaf vrijdagavond 19.30 uur start het spektakel met de Night Run. Zondag is het een vol programma op de Loolaan.

 1. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”
 2. Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

  Politiestu­den­ten geslaagd: 35 bekeurin­gen bij verkeers­con­tro­le in Apeldoorn

  Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd.
 3. Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?
  PREMIUM

  Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?

  De warmste 16 februari ooit, de hoogste luchtdruk ooit gemeten en een vliegtuig dat deze maand door een gunstige straalstroom anderhalf uur eerder konden landen op Schiphol. Die behaalde tijdwinst op een vlucht tussen New York en Schiphol was ook goed voor een record. Het lijkt er tegenwoordig op dat er iedere dag wel een meteorologisch record wordt verbroken. Wij spreken weerman Raymond Klaassen van Weerplaza over de zin en onzin van weerrecords.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn