Volledig scherm
Parkeergarage Brinkpark in aanbouw. © Cees Baars Apeldoorn

Ambtenaren hielden op eigen gezag Apeldoornse garage met 'foute' vloer open

Op gezag van ambtenaren is de openbare parkeergarage aan de Brinklaan vier dagen opengehouden, zonder dat de veiligheid door de constructeur was bevestigd. De wethouder ziet geen probleem, maar de oppositie in de gemeenteraad is op zijn minst verbaasd.

De openbare parkeergarage aan de Brinklaan heeft een vloerconstructie die vergelijkbaar is met die van het ingestorte parkeerdek op Eindhoven Airport. De gemeente Apeldoorn concludeerde evenwel dat er een cruciaal verschil was met Eindhoven vanwege de afwerking van de vloer. Juist de gladde afwerking van de vloer was de oorzaak van het instorten in Eindhoven.

Na het trekken van die conclusie (op basis van documentatie) vroeg de gemeente op 26 september aan de constructeur van de garage - BAM - bevestiging. Die kwam op 29 september. In de tussentijd besloten de ambtenaren om de garage gewoon open te houden en mensen die er hun auto parkeerden niet te informeren. Uit onderzoek van de Stentor blijkt dat ook burgemeester en wethouders niet in dat besluit waren gekend.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn