Volledig scherm
PREMIUM
De Americahal aan de Laan van Erica wacht al geruime tijd op sloop. De komende maanden blijft de gesloten evenementenhal nog staan. © Jeroen Pol

Americahal blijft tot einde van 2018 staan

De Americahal blijft ten minste tot het einde van het jaar staan. Dat verwacht de gemeente Apeldoorn. De evenementenhal wordt in afwachting van sloop als sinds 10 december vorig jaar niet meer gebruikt. 

Op de plek van de Americahal komt een vestiging van bouwmarkt Hornbach. Er lopen juridische procedures bij de Raad van State, de hoogste bestuursrechter. Ondernemers op De Voorwaarts zijn het niet eens op de manier waarop de gemeente de verkeersstromen van en naar Hornbach af wil handelen. ,,We zitten nu in de fase dat de Raad van State de beroepschriften behandelt”, legt woordvoerder Martine Polman uit. ,,De zitting moet nog gepland worden.” Daarna duurt het doorgaans zes weken voor het hoogste rechtsorgaan uitspraak doet. 

  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn