MDMA is een harddrug. Productie van en handel erin is illegaal.
Volledig scherm
MDMA is een harddrug. Productie van en handel erin is illegaal. © Politie.

Anderhalf jaar cel voor drugs dealende dief uit Apeldoorn

Een hardleerse, drugs dealende dief (28) uit Apeldoorn is dinsdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Dat was conform de eis. De rechter rekende de man vooral zwaar aan dat hij onverschillig deed over het verstrekken van drugs aan een minderjarig meisje.

De veroordeelde was tegen de lamp gelopen tijdens twee verkeerscontroles waarbij aanzienlijke hoeveelheden drugs werden aangetroffen in zijn auto. Na die tweede controle (medio januari) besloot de politie ook zijn huis te doorzoeken. Daarbij werden grote hoeveelheden GHB, speed, amfetamine en MDMA aangetroffen, alsmede grondstoffen en toebehoren om synthetische drugs te maken.

In de berging van de man vond de politie bovendien duren bouwgereedschappen, buitgemaakt tijdens drie inbraken uit andere kelderboxen van zijn appartementencomplex.

Stelselmatig

Reclassering had nog gevraagd om ‘een laatste kans’ voor drugsdealer, maar de officier van justitie stelde in de eis dat hij ‘nu maar eens anderhalf jaar cel’ moest krijgen. De man dealde namelijk van september 2018 tot het tweede moment van aanhouding in synthetische drugs in Apeldoorn en Heerde, terwijl hij in juli net uit een tweejarig traject was gekomen voor stelselmatige daders.

De veroordeelde ontkende in eerste instantie nog dat hij degene was die door een getuige werd aangewezen als dealer. Toen er foto's tevoorschijn kwamen van een Oud en Nieuw-feest met daarop grote hoeveelheden drugs en een minderjarig meisjes dat zei drugs van hem te hebben gekregen, gaf hij hij schoorvoetend toe.

De hardleersheid en onverschilligheid van de dealende dief waren voor de rechtbank in Arnhem reden om de eis van de officier van justitie over te nemen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn