Volledig scherm
© Kevin Hagens

Anklaar Apeldoorn weer bij rechter om nieuw winkelcentrum

APELDOORN - De gemeente heeft allemaal foute cijfers gebruikt, stellen de winkeliers van Anklaar. Ze vragen de rechter opnieuw om een bouwstop voor hun winkelcentrum.

Met betrekking tot Anklaar lopen er inmiddels twee trajecten dwars door elkaar heen. In het ene procedeert de Albert Heijn op Anklaar tegen projectontwikkelaar MAB (BPD). In het andere gaat het tussen de winkeliers en de gemeente.

Parkeergarage
In de eerste procedure is er vanmiddag een zitting in Zutphen: de projectontwikkelaar hoopt van de rechter de bevestiging te krijgen dat er toch door mag worden gebouwd, ondanks een eerder verbod op het bouwen van een te kleine parkeergarage. Als er minder dan 580 parkeerplekken worden gebouwd, moet de ontwikkelaar een dwangsom van acht miljoen euro betalen, sprak de rechter onlangs uit.

Gegoochel
In de andere procedure beklagen de winkeliers zich binnenkort over 'gegoochel met cijfers' door de gemeente, bij het verstrekken van een nieuwe bouwvergunning, nadat de eerste door de rechter was geschorst.

De gemeente zegt in een reactie 'na een eerste lezing van de stukken' geen nieuwe feiten te zien die 'aangeven dat onze parkeerbalans onjuist zou zijn'. ,,Wij zien deze procedure dan ook met vertrouwen tegemoet.''

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn