De boerderij in Uddel, waar de verdachte op een Apache zou hebben geschoten met een luchtbuks.
Volledig scherm
De boerderij in Uddel, waar de verdachte op een Apache zou hebben geschoten met een luchtbuks. © Maarten Sprangh / ANP

Apache-schutter vrijgelaten, maar nog wel verdachte: ’Man meldde zelf dat hij helikopter had beschoten’

De 52-jarige man uit Uddel die donderdag een wapen op een laagvliegende Apache-helikopter boven zijn huis richtte, is vanavond vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdachte en het onderzoek gaat door.

24 reacties

 • joep hoog

  2 maanden geleden
  Deze man en familie komen ongeloofwaardig en dom over. Ze spreken zich tegen en stellen zich ongelooflijk aan (O.a. de vrouw des huizes in een interview met het Reformatorisch Dagblad). Je bent echt slim om te mailen dat je gaat schieten en dat vervolgens ook nog vanaf je eigen terrein doet. Om vervolgens te zeggen dat het allemaal niet echt zo is gegaan. Hoe stom kun je zijn: dit gezin is rijp voor begeleid wonen.
 • J Damen

  2 maanden geleden
  Nee er mogen wel paarden op hol slaan en een drachtige merrie die onderuit gaat dat mag wel .en dit is voor de reactie van personen .die eerst moeten nadenken en dan pas een antwoord geven .je schrik gewoon .van zo.n gevaarte boven je hoofd
 • M. Luinen

  2 maanden geleden
  Niet zo gek als je het probleem meerdere keren heb aangekaart en je krijgt er geen reactie. De frustratie loopt dan hoog op als het maar blijft doorgaan met die laagvliegers. Ik snap die man wel. En nu kan er wél ineens actie worden ondernomen na een mail....
 • Jorik schut

  2 maanden geleden
  als die man diverse malen verzocht heeft om een reactie van defensie dan oogst je woede.
 • N Dekker

  2 maanden geleden
  Als er een (vuur/lucht-of nepwapens) op jezelf gericht zou worden en de Politie wordt hierover gebeld, hoe zou de Politie dan reageren denk je?! Geef maar eens door dat je iemand met een vuurwapen hebt zijn lopen/rijden. Krijg je eenzelfde reactie als hier en logisch toch? Einde discussie!
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?