Het centrum staat pal op de hoek van het Schuylenburg-terrein. Daar moet het nu opboksen tegen de omgeving met onder meer Omnisport, de winkels op de Voorwaarts, de ringweg en meubelboulevard. De bedoeling is dat er straks een beeldbepalend complex staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum staat pal op de hoek van het Schuylenburg-terrein. Daar moet het nu opboksen tegen de omgeving met onder meer Omnisport, de winkels op de Voorwaarts, de ringweg en meubelboulevard. De bedoeling is dat er straks een beeldbepalend complex staat. © Kevin Hagens

Apeldoorn als prominente plaats voor herdenking Jodenvervolging? ‘Dit verhaal verdient een waardige plek’

Een indrukwekkend plein, meer plek voor educatie en meer expositieruimte. In herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch kunnen schoolklassen straks leren over de Jodenvervolging én de link leggen met het heden. Met een bijzondere uitbreiding moet het centrum uitgroeien tot een van de belangrijkste herdenkingsplekken in Nederland.

4 reacties

 • Koos Meijerink

  1 jaar geleden
  Mooie plannen voor een bezoekerscentrum dat meer recht doet aan deze gedenkwaardige plek. het dramatische verhaal verdient - naast Amsterdam en Westerbork - veel meer (inter)nationale aandacht.
 • Sjoerd Stellingwerf

  1 jaar geleden
  Daar zou zeker een plek voor informatie en nagedachtenis moeten komen. Zou Apeldoorn bij de SS-bunker aan de Loolaan niet minstens een informatiebord horen te plaatsen? Ook zou het Wilhelmina beeld bij de Grote Kerk minder opvallend geplaatst kunnen worden. Onze vorstin had het niet op "Joden in mijn achtertuin". De kerk zou er een verzoenend gebaar mee maken. Of de wil er is?
 • Marjolein van Deemter

  1 jaar geleden
  Deze plek is in mijn ogen totaal ongeschikt voor dit mooie plan!! Teveel lawaai en drukte door voorbijrazend verkeer op het grote kruispunt t.o de Mediamarkt , tuincentrum, Omnisport en Hornbach!! Idd verder op het terrein zijn veel mooiere gedenkplekken voor dit initiatief! Dit gebouw staat te dicht aan de straatkant om in eerbiedwaardige stilte te vertellen en te gedenken! Komt gek over een schoolklas verhalen te vertellen met uitzicht op bv een ongeluk op het drukke kruispunt! Aandacht weg!
 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Waarom iets nieuws bouwen, zonde van het geld, achter op het terrein staan een aantal keurige villa's en gebouwen die een waardig herdenksgebouw kunnen worden. Beter niet in het gebouw waar aus der Funten zijn toespraak hield.