Meindert en Trudy de Haas kregen een zorgunit naast hun schutting. Volgens de landelijke regels kunnen zij daar niets tegen doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Meindert en Trudy de Haas kregen een zorgunit naast hun schutting. Volgens de landelijke regels kunnen zij daar niets tegen doen. © Maarten Sprangh

Apeldoorn betaalde halve ton voor onverwachts geplaatste metershoge zorgunit

De gemeente Apeldoorn heeft 50.140,- euro betaald voor de omstreden zorgunit aan het Gooiland. Het tijdelijke gebouwtje heeft een hoogte van 3.10 meter en haalt bij de buren het zonlicht uit de tuin. 

Halverwege juli keek de familie De Haas van het ene op het andere moment tegen een flinke wand aan. Bij de buren werd een zorgunit geplaatst, zonder dat de buurt daar vooraf over was ingelicht. De plaatsing paste wel binnen de landelijke regelgeving.

  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn