Volledig scherm
PREMIUM
© Freddy Schinkel

Apeldoorn dubt over keihard ‘nee’ tegen Lelystad Airport

Moet Apeldoorn een keiharde ‘nee’ uitgespreken tegen de opening van het uitgebreide Lelystad Airport? Of is het onder voorwaarden wel bespreekbaar dat er vliegtuigen van en naar dat vliegveld over de Veluwe komen? Met die vraag worstelt het gemeentebestuur van Apeldoorn.

De bedoeling is dat de luchthaven in Flevoland vanaf 2020 vakantievluchten gaat verwerken. De aanvliegroutes die daarvoor bedacht zijn, veroorzaken onrust. Ook na enkele aanpassingen. Vanaf maandag kan iedereen zijn zegje doen over de plannen. Burgers, maar ook instanties als actiegroepen en lokale overheden. De gemeente Apeldoorn gaat in elk geval ook een zogenoemde zienswijze indienen. Maar wat precies de inhoud daarvan is, is nog niet helemaal helder.

 1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
  PREMIUM

  Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

  Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.
 2. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoestbare stofje
  PREMIUM

  Gemeenten, bedrijven en brancheor­ga­ni­sa­ties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoest­ba­re stofje

  De telefoon van Aiko Hensums van Expertisecentrum PFAS staat roodgloeiend. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties zitten met hun handen in het haar sinds er nieuwe eisen zijn aangekondigd voor grond. Wie grond wil verplaatsen moet het verplicht analyseren. Er mag per kilo grond slechts een microgram van het stofje PFOS zitten. Hensums is er sinds 2012 mee bezig en beantwoordt de meest prangende vragen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn