Volledig scherm
PREMIUM
© Freddy Schinkel

Apeldoorn dubt over keihard ‘nee’ tegen Lelystad Airport

Moet Apeldoorn een keiharde ‘nee’ uitgespreken tegen de opening van het uitgebreide Lelystad Airport? Of is het onder voorwaarden wel bespreekbaar dat er vliegtuigen van en naar dat vliegveld over de Veluwe komen? Met die vraag worstelt het gemeentebestuur van Apeldoorn.

De bedoeling is dat de luchthaven in Flevoland vanaf 2020 vakantievluchten gaat verwerken. De aanvliegroutes die daarvoor bedacht zijn, veroorzaken onrust. Ook na enkele aanpassingen. Vanaf maandag kan iedereen zijn zegje doen over de plannen. Burgers, maar ook instanties als actiegroepen en lokale overheden. De gemeente Apeldoorn gaat in elk geval ook een zogenoemde zienswijze indienen. Maar wat precies de inhoud daarvan is, is nog niet helemaal helder.

  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn