Apeldoorn wil het aantal ernstige ongevallen op de ‘dodenweg’ fors omlaag brengen. Een volledig inhaalverbod moet daarbij helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Apeldoorn wil het aantal ernstige ongevallen op de ‘dodenweg’ fors omlaag brengen. Een volledig inhaalverbod moet daarbij helpen. © archief/Luciano de Graaf

Apeldoorn grijpt in op ‘dodenweg’: zelfs trekkers inhalen mag niet meer

Zelfs een trekker inhalen is er straks verboden. Vanaf komende maand geldt een volledig inhaalverbod op de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal tussen Apeldoorn en Dieren. De gemeente heeft dat besloten om het aantal ernstige ongevallen fors omlaag te brengen.

15 reacties

 • kor Flokstra Kor

  1 week geleden
  Al die aanpassingen zijn waardeloos. Want het zijn de asociale bestuurders die totaal overal lak aan hebben. Rijden met telefoon in de hand is totaal idioot. Vanuit het hoogzittende voertuig wat ik bestuur zie ik zoveel bestuurders bijna liggend in de auto met telefoon in de hand en echt ze zijn zo dom aan het rijden met alle risico's voor andere bestuurders. Denk na wat je doet.
 • Ap de Groot

  2 weken geleden
  Dit heeft echt te maken met achterlijk gedrag van bestuurders die op hun mob appen daar moet naar gekeken worden met de zgn slimme camera's word gdvrm ern keer wakker met achterlijke regeltjes en aanpassingen lijkt de regering rutte wel
 • gerrit de Goeij

  2 weken geleden
  Zolang de pakkans kleiner is als t winnen van de staatsloterij is t symboolpolitiek.
 • HENK Hermens

  2 weken geleden
  Goed dat er opnieuw een aanpassing wordt gedaan. Helaas zal het aantal ongelukken NIET verminderen door verlaging snelheid en een dom inhaalverbod tav langzaam verkeer.(wie blijft 5 km achter een trekker rijden?..) De aso's blijven hard rijden , inhalen en vooral http://appen.Er is idd sprake van vele ongevallen maar om deze allemaal de titel te geven van "weer ongeval op dodenweg" gaat te ver. Vele gevallen hebben te maken met onoplettendheid!! Ik stel voor om per 250mtr.een camera te plaatsen.
 • Brigit Engberink

  2 weken geleden
  In plaats om de weg te verbreden om te voldoen aan de huidige maatstaven, gaat de gemeente een inhaalverbod instellen en de snelheid verlagen. Lekker goedkoop voor een provinciale http://weg.De gemeente Rheden heeft 20 jaar geleden alwel het juiste gedaan. Ik rij al 32 jaar dagelijks op deze weg. De laatse 10 jaar wordt er allang niet meer echt veel te hard gereden. Zie de snelheidsmeting door de politie dit jaar.Van de 3228 passanten reden er 59 te hard. Dat is 1,73% pffff... dat is echt veel.

Apeldoorn