De groei van de Nederlandse bevolking in het afgelopen jaar. In de gemeenten met een oranje kleur is het aantal bewoners afgenomen.
Volledig scherm
De groei van de Nederlandse bevolking in het afgelopen jaar. In de gemeenten met een oranje kleur is het aantal bewoners afgenomen. © Local Focus

Apeldoorn groeit minder snel dan andere Gelderse gemeenten

Het aantal inwoners van de gemeente Apeldoorn is het afgelopen jaar minder hard gestegen dan in Nijmegen en Arnhem. Er kwamen vorig jaar 1.114 inwoners bij in Apeldoorn. Dat is meer dan in gemeenten als Zwolle en Deventer, maar minder dan de andere steden in Gelderland. Nijmegen groeide bijvoorbeeld met 2.416 inwoners en Arnhem met 1.570. Zwolle steeg met 657 inwoners en Deventer met 440.

  1. Kijk hier hoeveel corona-besmettingen er nu zijn in jouw gemeente

    Kijk hier hoeveel corona-besmettin­gen er nu zijn in jouw gemeente

    Daar waar andere delen van het land steeds feller kleuren als het gaat om brandhaarden waar het coronavirus heerst, lijkt de situatie in IJsselland en Gelderland rustiger te worden. In vergelijking met het vorige meetmoment (28 juli) is er vandaag in dit deel van het land merendeels sprake van een enkele patiënt per gemeente. Alleen Apeldoorn (13), Zutphen (8), Deventer (5), Oldebroek (5), Zwolle (4) en Brummen (4) steken daarbij af.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn