Elisa Biyik, Julia Algra en Fleur Simons (van links af) maakten begin dit jaar duidelijk hoe graag ze een skatebaan willen in Zuidbroek. Uiterst link wijkraadvoorzitter Harry Elzinga, die hun pleidooi steunde.
Volledig scherm
PREMIUM
Elisa Biyik, Julia Algra en Fleur Simons (van links af) maakten begin dit jaar duidelijk hoe graag ze een skatebaan willen in Zuidbroek. Uiterst link wijkraadvoorzitter Harry Elzinga, die hun pleidooi steunde. © Archief/Maarten Sprangh

Apeldoorn gunt kinderen Zuidbroek skatebaan, maar oudere jeugd wacht nog steeds

Een jarenlange wens van bewoners van de Apeldoornse wijk Zuidbroek gaat volgend jaar eindelijk in vervulling. In de buurt van tennisclub Sprenkelaar komt een skatebaan voor jonge kinderen. De wijkraad heeft jarenlang aangedrongen op zulke voorzieningen in de nieuwe wijk. Nu deze knoop is doorgehakt moet de gemeente ook actie ondernemen voor de oudere jeugd, is de oproep.

  1. Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt
    PREMIUM

    Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt

    Met het ontbreken van het Kamper Trompetterkorps en de percussiegroep van Soli Deo Gloria uit Ommen zijn er twee opvallende afwezigen komende zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Maar er ontbreken meer grote namen, zoals harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder, in 2017 winnaar van de concertafdeling harmonie, de koningsklasse van het WMC. Het zich niet goed kunnen voorbereiden als gevolg van corona is de voornaamste reden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn