Lodewijk Asscher afgelopen december tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Lodewijk Asscher afgelopen december tijdens een debat in de Tweede Kamer. © Archief, ANP

Apeldoorn haalt Lodewijk Asscher binnen in strijd tegen cybercrime

Het nieuwe Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn krijgt PvdA-coryfee Lodewijk Asscher als boegbeeld. De voormalige vicepremier is voor een jaar benoemd tot ‘aanjager’ van het landelijke kenniscentrum, waar alles draait om cybersecurity en cybercrime en dat de toonaangevende instantie moet worden op het gebied van digitale veiligheid. 

2 reacties

  • Eric Moll

    3 maanden geleden
    Met Project 1012 maakte Asscher postcodegebied 1012 in Amsterdam 'schoon', door elk bedrijf door te lichten op mogelijke financiering met crimineel geld. Louter op basis van vermoedens en met de wet BIBOB in de hand werd deze 'schoonmaak' voortvarend ter hand genomen. Vraag Asscher wat er uiteindelijk van terechtgekomen is en hij zal zich met het schaamrood op de kaken afwenden. Het was zijn eerste miskleun en leverde hem een parlementszetel op, ironisch genoeg. Asscher is erger dan cybercrime.
  • Julius Bruins

    3 maanden geleden
    Ik weet niet wat erger is, cybercrime of Asscher? Maar gezien zijn dubieuze rol in het toeslagen drama kan ik hem slechts complimenteren met zijn net netwerk, hoe krijg je het voor elkaar. Maar nog kwalijker vind ik de benoemingscommissie, zit daar dan geen greintje verstand?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn