Apeldoorn heeft nu een regenboogzebrapad

videoHet regenboogzebrapad aan het Stationsplein is zo goed als af. Woensdagochtend werd met de werkzaamheden begonnen. Door de regen moest het spuiten van de kleuren geregeld onderbroken worden.

 In de gemeenteraad zette Bas Koers (Groenlinks) het zogenoemde gaybrapad op de agenda. Hij kreeg echter onvoldoende politieke steun. Toen scholiere Fenne de Kroon een verzoek bij het gemeentebestuur neerlegde kwam het kleurrijke pad er alsnog. 

Het speciale zebrapad moet tolerantie uitstralen voor mensen met een lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele achtergrond.

Volledig scherm
Aanleg gaybrapad bij station Apeldoorn © Maarten Sprangh
 1. Hoenderloo volgt voorbeeld burgerinitiatief Zuid doet Samen

  Hoenderloo volgt voorbeeld burgerini­ti­a­tief Zuid doet Samen

  Het burgerinitiatief uit Apeldoorn - Zuid, waarbij buurtbewoners de wijk rondgaan en mensen met elkaar in contact brengen, krijgt een vervolg in Hoenderloo. Onder de naam ‘Het Nieuwe Initiatief’ zijn vrijwilligers uit Hoenderloo begonnen met het organiseren van inloopochtenden voor inwoners van het dorp. Vier vrijwilligers uit Hoenderloo sloten deze week een opleiding tot buurtassistent bij de Buurtcoöperatie Apeldoorn - Zuid (Zuid doet Samen) af.
 2. Apeldoornse raadsleden worden nooit verwend
  PREMIUM

  Apeldoorn­se raadsleden worden nooit verwend

  Ze worden niet overladen met cadeaus. Laat staan dat ze geschenken van meer dan 45,- euro krijgen aangeboden. Maar toch staat er wel eens iets klaar voor Apeldoornse raadsleden, na afloop van een werkbezoek. Voor de Partij voor de Dieren is het van belang dat er in ieder geval geen dierlijke producten in zijn verwerkt. En de SP laat de goodiebag doorgaans staan. ,,Wij doen het voor een ideaal en zijn hierin niet belangrijker dan elke andere bezoeker of deelnemer.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn