Apeldoorn heeft nu een regenboogzebrapad

videoHet regenboogzebrapad aan het Stationsplein is zo goed als af. Woensdagochtend werd met de werkzaamheden begonnen. Door de regen moest het spuiten van de kleuren geregeld onderbroken worden.

 In de gemeenteraad zette Bas Koers (Groenlinks) het zogenoemde gaybrapad op de agenda. Hij kreeg echter onvoldoende politieke steun. Toen scholiere Fenne de Kroon een verzoek bij het gemeentebestuur neerlegde kwam het kleurrijke pad er alsnog. 

Het speciale zebrapad moet tolerantie uitstralen voor mensen met een lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele achtergrond.

Aanleg gaybrapad bij station Apeldoorn
Volledig scherm
Aanleg gaybrapad bij station Apeldoorn © Maarten Sprangh
  1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

    Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

    Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn