Wanneer de bus na december niet meer door - onder meer - Ugchelen rijdt moet er als alternatief  een vorm van ‘aanvullend’ vervoer komen, zo bepleit de gemeente Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Wanneer de bus na december niet meer door - onder meer - Ugchelen rijdt moet er als alternatief een vorm van ‘aanvullend’ vervoer komen, zo bepleit de gemeente Apeldoorn. © Kevin Hagens

Apeldoorn hoopt op alternatief OV bij schrappen buslijnen

Apeldoorn wil alternatief openbaar vervoer in wijken waar buslijnen verdwijnen. Daar gaat de gemeente de komende tijd voor pleiten. Maar ze heeft zelf formeel weinig in te brengen.

In december gaat een nieuwe periode van 10 jaar in voor het busvervoer in Apeldoorn en op de Veluwe. Vervoersbedrijf Keolis gaat dat in die tijd verzorgen. In februari bleek uit een conceptplan dat het bedrijf een aantal buslijnen in de stadsdienst van Apeldoorn wil schrappen. Volgens die opzet raakt Berg en Bos zijn buslijn volledig kwijt, in Ugchelen blijft alleen de verbinding met het ziekenhuis bestaan, in Zuid rijdt de bus straks langs de randen in plaats van door de wijk en in De Maten blijft de ronde over de ringweg over; de lussen door de Donken en Velden verdwijnen. Wel gaan bussen op sommige lijnen vaker rijden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn