Het personeelstekort dat in meerdere sectoren speelt, breekt ook de gemeente op. Zowel in het stadhuis als bij organisaties die werk uitvoeren voor de gemeente, zoals zorgbedrijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het personeelstekort dat in meerdere sectoren speelt, breekt ook de gemeente op. Zowel in het stadhuis als bij organisaties die werk uitvoeren voor de gemeente, zoals zorgbedrijven. © Johannes Rutgers

Apeldoorn houdt 39 miljoen euro over, maar is daar niet per se blij mee

De gemeente Apeldoorn heeft over 2021 een kleine 40 miljoen euro overgehouden. Die forse plus is prettig, omdat de reservekas verder gevuld kan worden. Er kan misschien zelfs wat extra geïnvesteerd worden in de stad en de omliggende dorpen. Maar het overschot geeft niet alleen reden tot blijdschap.

  1. Huisartsen uit regio protesteren in Den Haag: ’Organisaties moeten niet bij alles zeggen ‘bel de huisarts maar’

    Huisartsen uit regio proteste­ren in Den Haag: ’Organisa­ties moeten niet bij alles zeggen ‘bel de huisarts maar’

    ‘Uw huisarts verzuipt!’ Treffender kunnen de huisartsen uit Deventer, Raalte en Luttenberg hun zorgen zoals getoond op het spandoek, niet verwoorden. Vanochtend verzamelden ze zich op het station in Deventer om de trein te pakken naar Den Haag. De paarse krokodil hebben ze bij zich. Die staat symbool voor de volgens huisartsen overbodige administratie waarmee ze te maken hebben.

Apeldoorn