Volledig scherm
PREMIUM
Dit is het winnende ontwerp, dat begin 2021 gerealiseerd moet zijn. © West 8 Urban Design & Landscape Architecture

Apeldoorn in de fout: nieuwe Marktplein pakt bijna 2 miljoen duurder uit

Het herinrichten van het Marktplein in Apeldoorn gaat veel meer kosten dan begroot. In de voorbereiding van het project zijn bij de gemeente grote fouten gemaakt. Daardoor gaat het nu mogelijk 4,1 miljoen euro kosten. Dat is 1,8 miljoen euro meer dan de 2,3 miljoen euro waarmee rekening gehouden werd.

Het was vorig jaar een feestje: het kiezen van een nieuw Marktplein. Alle Apeldoorners vanaf 6 jaar mochten een stem uitbrengen op een van de vier ontwerpen. Ruim 25.000 mensen deden dat; een ontwerp met een houten markthal kwam als winnaar uit de bus. Het nieuwe plein is de kers op de taart van de totale herinrichting van de binnenstad. Zowel voor als na die verkiezing is het echter flink misgegaan.

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn