Apeldoorn kan goedkope merkkleding scoren: TK Maxx is onder grote belangstelling geopend

VideoIn hartje Apeldoorn is vanmorgen om 10.00 uur onder grote belangstelling kledingwinkel annex warenhuis TK Maxx geopend. Op een rode loper stonden ruim vijftig mensen te wachten tot het luik van de zaak openging. Daarna stroomde de zaak al snel behoorlijk vol.

Het is voor TK Maxx na onder meer Amsterdam (2), Rotterdam (2), Den Haag en Groningen de elfde vestiging in Nederland. In het oosten van het land heeft Apeldoorn de primeur.

Metamorfose

De winkel moet één van de trekkers worden in winkelcentrum Oranjerie, waar de voltooiing van een grondige metamorfose nadert. De winkel voor mannen, vrouwen en kinderen heeft een plek gevonden naast The New Yorker en telt bijna 1800 vierkante meter. De beide kledingzaken beschikken daarmee over de twee grootste ruimtes in de Oranjerie.

Wethouder Mark Sandmann verrichtte de openingshandeling. Daarna konden koopjesjagers hun slag slaan op de plek waar IT’s ooit elektronica aan de man bracht. TK Maxx koopt producten rechtstreeks bij merkfabrikanten en verkoopt die met kortingen die volgens de keten oplopen tot wel 60 procent. Behalve kleding en schoenen is er bijvoorbeeld ook speelgoed verkrijgbaar.

Volledig scherm
Een lange rij op de rode loper voor de TK Maxx. © Maarten Sprangh

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn