Volledig scherm
Peter Beets is één van de headliners op het nieuwe jazzfestival van Orpheus. © Piet Gispen

Apeldoorn krijgt nieuw jazzfestival in Theater Orpheus

Theater Orpheus lanceert bij de start van het nieuwe theaterseizoen volgend jaar op 21 september, een eigen jazzfestival. De naam en het programma zijn nog niet bekend gemaakt, dat gebeurt op 14 maart. 

De optredens tijdens het festival vinden plaats in het theater zelf, in de drie theaterzalen, de twee foyers en het Theaterrestaurant. Eén naam is al wel bekend, jazzpianist Peter Beets is een van de headliners van het festival in september. Op 14 maart presenteert hij zijn nieuwe album tijdens de bekendmaking van de rest van het programma van het festival.

Het festival komt er op initiatief van de nieuwe directeur van het Apeldoornse theater, Mirjam Barendregt. Zij staat sinds september vorig jaar aan het roer, nadat eerder Meta Neeleman afscheid nam van het theater. In een persbericht laat ze weten trots te zijn op alle namen die al zijn vastgelegd voor de eerste editie van het festival. ‘Ik ben er van overtuigd dat we met dit sprankelende programma zowel de echte liefhebber als het grote publiek aanspreken'. 

De kaartverkoop van het jazzfestival start op 14 maart, kaarten kosten in de voorverkoop 17,50 euro, de reguliere tickets gaan voor 22,50 over de toonbank. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn