Volledig scherm
De tekst voetgangersgebied ligt in het centrum van Apeldoorn op een deel van de Deventerstraat waar nog gefietst mag worden. © Jeroen Pol

Apeldoorn maakt het niet gemakkelijker: Mag je hier wel of niet fietsen?

Terwijl de gemeente Apeldoorn aan het onderzoeken is hoe duidelijker gemaakt kan worden waar en wanneer er in de binnenstad gefietst mag worden maakt ze de situatie er zelf niet duidelijker op. In de Deventerstraat is de tekst voetgangersgebied neergelegd, precies in een deel waar wél altijd gefietst mag worden.

De tekst ligt ook aan de Van Kinsbergenstraat en de Korenstraat. Die maken wel deel uit van het voetgangersgebied dat tijdens winkeluren geldt. In de Deventerstraat begint dat gebied 15 meter verder dan de tekst ligt. Dat heeft alles te maken met de toegankelijkheid van de straat Marktplein. Daar mag namelijk ook tijdens winkeluren worden gefietst.

Attenderen

De tekst heeft verkeerstechnisch geen juridische waarde. Apeldoorn wil fietsers op deze wijze het publiek extra attenderen op het voetgangersgebied. Het gaat om een proef. Wanneer het goed bevalt kunnen de andere invalswegen volgen.

Er bestaan overigens wel plannen om de Marktstraat volgend jaar ook bij het voetgangersgebied aan te sluiten. De vraag of dat ook voor het Marktplein geldt hoopt de gemeente vandaag te beantwoorden.

Volledig scherm
Het bord dat aangeeft dat fieters op dit deel van de Deventerstraat in Apeldoorn gewoon mogen fietsen. © Jeroen Pol

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn