Burning Man (Where the sheep sleep) streek dit weekeinde neer op de Bosweide van park Berg en Bos in Apeldoorn. Een van de medewerkers is Robin Oudheusden.
Volledig scherm
PREMIUM
Burning Man (Where the sheep sleep) streek dit weekeinde neer op de Bosweide van park Berg en Bos in Apeldoorn. Een van de medewerkers is Robin Oudheusden. © Maarten Sprangh

Apeldoorn merkt bijna niets van Where the Sheep Sleep (Burning Man)

Bezoekers aan Park Berg en Bos en de Apenheul reageren zaterdag verbaasd als ze horen dat er op de Bosweide een evenement wordt gehouden. ,,Oh ja, daar merk je niets van.'' Het merendeel heeft zelfs nog nooit van Where the Sheep Sleep gehoord. Ook omwonenden, zowel in de wijk Berg en Bos als in Orden, geven aan geen overlast te ervaren.

  1. Eric Peels uit Oene beslist over dilemma’s in nieuwe bijbelvertaling: ‘Het is werken onder hoogspanning’
    PREMIUM
    5

    Eric Peels uit Oene beslist over dilemma’s in nieuwe bijbelver­ta­ling: ‘Het is werken onder hoogspan­ning’

    Duizenden kerkgangers in deze regio lezen vanaf donderdag uit de NBV21. Dat is een flinke update van de al zeventien jaar oude Nieuwe Bijbelvertaling. Een van de deskundigen die zich boog over vertaaldilemma’s is Eric Peels uit Oene, hoogleraar aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn: ,,De uitdaging is zo zuiver en eerlijk mogelijk te vertalen, ook als het tegen de haren in strijkt.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn