Volledig scherm
Omnisport was afgelopen februari nog plaats van handeling voor het NK atletiek indoor. Dafne Schippers (links) won de 60 meter sprint. © ANP

Apeldoorn mikt nu op EK indoor atletiek in 2023

De gemeente Apeldoorn wil samen met de Atletiekunie opnieuw proberen het Europees Kampioenschap indoor atletiek naar deze stad te halen. Het topsportevenement zou in 2023 in Omnisport moeten worden afgewerkt. Het besluit is nog niet definitief genomen, maar Apeldoorn heeft de belangstelling al wel officieel kenbaar gemaakt.

Apeldoorn deed al twee keer eerder een gooi naar het EK. Beide keren werd misgegrepen; de edities 2019 en 2021 zijn toegewezen aan respectievelijk Glasgow (Schotland) en Torun (Polen).

Het binnenhalen van topsportevenementen is al enkele jaren een politieke wens. Atletiek is een van de sporten waarmee Apeldoorn zich in binnen- en buitenland wil presenteren. Na de tweede afwijzing voor het indoor-EK liet het gemeentebestuur al merken de wens nog niet los te laten.

Belangrijk

,,De seinen staan op groen’’ om een derde poging te wagen, zegt Stefan Beerepoot, coördinator wedstrijdatletiek/topevenementen van de Atletiekunie. ,,Maar er moet nog veel gebeuren.’’ Belangrijk is vooral de vraag of de provincie Gelderland weer gaat aanhaken. Het nu vertrekkende provinciebestuur was enthousiast over dit soort evenementen en droeg daar ook graag financieel aan bij. Nog niet duidelijk is of na de verkiezingen van maart, dat politieke draagvlak er nog steeds is in het provinciehuis. De verwachting is dat de beslissing in de zomer genomen wordt.

Omnisport is al wel herhaaldelijk decor geweest voor landelijke atletiekwedstrijden, zo had het NK indoor hier afgelopen februari plaats. Ook zijn er internationale tennis-, volleybal en baanwielrenwedstrijden gehouden. Oo was de topsporthal aan de oostkant van de stad in 2016 het vertrekpunt van de tijdrit van de Giro d’Italia.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn