Vlak voor de eerste asielzoekers in het nieuwe azc trokken, werd daar een rondleiding gegeven. Een deel is nog niet in gebruik omdat een rechtszaak tot vertraging leidt.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlak voor de eerste asielzoekers in het nieuwe azc trokken, werd daar een rondleiding gegeven. Een deel is nog niet in gebruik omdat een rechtszaak tot vertraging leidt. © Maarten Sprangh

Apeldoorn pakt door om spoed achter azc te zetten: ‘De omwonenden zijn geen belanghebbenden’

Moet de gemeente Apeldoorn bij de geplande uitbreiding van het net geopende asielzoekerscentrum rekening houden met omwonenden? De rechter vindt van wel, maar de gemeente legt zich daar niet bij neer. Ze ziet de omwonenden niet als belanghebbenden en stapt naar de Raad van State om het vonnis van de rechter aan te vechten.

7 reacties

 • Chris Pen

  2 maanden geleden
  Inderdaad arrogantie ten top, het wordt steeds gekker in Nederland
 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Tsja, de leden van het college en hogere ambtenaren wonen ongetwijfeld niet in de buurt ervan. Het wordt hier zo langzamerhand een dictatuur. Er wordt ons van alles door de strot geduwd. Er is ongetwijfeld ook nog wel wat ruimte of een leegstaand pand in Apeldoorn-West om asielzoekers te huisvesten, maar ja not in my backyard is het motto. Begin eens met eerlijk spreiden over alle woonwijken, maar ja in bepaalde wijken kunnen ze zich een dure advocaat permitteren om dit tegen te houden.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Hoe arrogant ben je als je beweert dat omwonenden geen belanghebbenden zijn? Wie zijn dat dan wel? De asielindustrie soms?
 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Huisvest ze in de achtertuinen van burgemeester en wethouders. Als buurtbewoners heb je geen enkel stemrecht en word het je door de strot geduwd! Je zult er maar een koopwoning hebben, die is gelijk een flinke klap minder waard.
 • martijn huiskamp

  2 maanden geleden
  hoe zou het zijn als die mensen in de wijk Berg en Bos neer zouden strijken