Sam Ligtlee in actie tijdens het EK baanwielrennen afgelopen weekend in Glasgow. De Eerbekenaar pakte brons. Volgend jaar is Apeldoorn gastheer van de wielerkampioenschappen
Volledig scherm
PREMIUM
Sam Ligtlee in actie tijdens het EK baanwielrennen afgelopen weekend in Glasgow. De Eerbekenaar pakte brons. Volgend jaar is Apeldoorn gastheer van de wielerkampioenschappen © ANP

Apeldoorn totaal verrast door toekenning EK baanwielrennen

Apeldoorn is volslagen verrast dat het volgend jaar het Europees Kampioenschap baanwielrennen mag organiseren. De Europese wielerfederatie liet gisteravond laat weten dat het EK in 2019 op de baan van Omnisport wordt verreden. Zowel de gemeente als Libéma Profcycling wisten niet dat Apeldoorn kandidaat was.

,,Het verbaast ons natuurlijk niet dat wij voor zo'n evenement worden genoemd, gezien de prachtige accommodatie die wij nu eenmaal hebben, maar wij zijn als gemeente niet benaderd'', zegt gemeentewoordvoerder Toon Schuiling namens het Apeldoornse college van burgemeester en wethouders. Het EK wielrennen wordt volgend jaar van 16 tot en met 20 oktober gehouden. 

Op de kaart

Dit jaar had Apeldoorn net als in 2011 ook al de wereldkampioenschappen baanwielrennen in huis terwijl in 2017 ook een wereldbekerwedstrijd op de Apeldoornse baan werd gefietst. Omnisport staat daarmee internationaal op de kaart. 

Van de gemeente is bovendien bekend dat die zich wil profileren met aansprekende sportevenementen, na successen met bijvoorbeeld de start van de Giro d 'Italia en het EK en WK beachvolleybal. Twee pogingen ook het EK indooratletiek naar Omnisport te halen mislukten, maar burgemeester John Berends zei vorige maand in de Stentor dat Apeldoorn daar nogmaals voor wil gaan.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn