Volledig scherm
PREMIUM
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat verrichte woensdagmiddag de openingshandeling van de werkzaamheden langs de A1. De bijeenkomst vond plaats in Epse, nabij de oprit Deventer van de snelweg. © FOTO HISSINK

Apeldoorn vreest voor problemen na verbreding A1

Apeldoorn vreest voor grote infrastructurele problemen nu de A1 wordt verbreed tussen Azelo en Apeldoorn-Zuid. Die zorgen heeft wethouder Jeroen Joon van de gemeente Apeldoorn woensdag kenbaar gemaakt aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Volgens Joon ontstaat er een ‘flessenhals-situatie’ rondom Apeldoorn, omdat er niet overal evenveel rijbanen zullen zijn.

Joon vroeg de minister om een gesprek. Dit deed hij na afloop van de officiële startbijeenkomst van de verbredingswerkzaamheden aan en langs de snelweg, georganiseerd door Rijkswaterstaat. Bij die bijeenkomst in Epse, nabij de oprit van de A1, was de minister de speciale gast. Zij had ‘goed nieuws’ te melden, werd eerder op de dag al duidelijk. Er is door haar besloten om de verbreding versneld uit te voeren: ,,We gaan al in 2020 aan de slag met deze weg tussen Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en Azelo in plaats van in 2024, zoals was gepland. Dat betekent minder lang overlast voor omwonenden en automobilisten en sneller, veel betere doorstroming op de A1.”

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn