Volledig scherm
© ANP

Apeldoorn Wandel Challenge is ter ziele

De Apeldoorn Wandel Challenge is ter ziele. De organisatie kan de eigen doelstellingen niet meer waarmaken. Dit mede vanwege de verwachting van een laag aantal deelnemers en beperkte begeleiding tijdens de wandelingen.

De Apeldoorn Wandel Challenge was een initiatief van Accres, Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn, Stichting Wandelnet en First-Line en maakte onderdeel uit van de Nationale Diabetes Challenge va de Bas van de Goor Foundation. Het doel van de challenge was om mensen met een chronische aandoening op een laagdrempelige manier te laten bewegen en zo hun gezondheid te verbeteren.

Huisartsen

,,Na uitgebreid overleg met alle partijen bleek er onvoldoende draagvlak bij de huisartsen'', stelt een woordvoerder. Er werden niet voldoende patiënten doorverwezen naar de Apeldoorn Wandel Challenge en daarnaast was er niet genoeg participatie van de huisartsen tijdens de gezamenlijke wandelingen. ,,De organisatie kan daardoor onvoldoende de noodzakelijke professionele medische begeleiding bieden voor mensen met gediagnostiseerde aandoeningen.''

De organisatie heeft het besluit om te stoppen 'met pijn in het hart'genomen. Dit omdat ervaren is welke positieve effecten de Wandel Challenge opgeleverd heeft voor de gezondheid van de deelnemers. Een doorstart op termijn wordt niet uitgesloten: ,,De organisatie blijft actief de ontwikkelingen in de gaten te houden om eventueel een doorstart te maken na volgend jaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn