Een rouwband aan een boom, na een dodelijk ongeluk. De gemeenteraad van Apeldoorn drukte op initiatief van omwonenden van de weg langs het Apeldoorns Kanaal een snelheidsverlaging door.
Volledig scherm
PREMIUM
Een rouwband aan een boom, na een dodelijk ongeluk. De gemeenteraad van Apeldoorn drukte op initiatief van omwonenden van de weg langs het Apeldoorns Kanaal een snelheidsverlaging door. © Maarten Sprangh

Apeldoorn wekt grote ergernis met verlagen snelheid op ‘dodenweg’ langs kanaal

De snelheidsverlaging die de gemeente Apeldoorn eenzijdig doorvoerde op de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal, is volstrekt ongewenst en moet direct van tafel. Met het terugbrengen van de maximumsnelheid tot zestig kilometer per uur, zwichtte het college van burgemeester en wethouders voor politieke druk in plaats van een weloverwogen besluit te nemen. Die kritiek komt van meerdere partijen in het gebied tussen Apeldoorn en Eerbeek. 

6 reacties

 • Rikie van Binsbergen

  1 maand geleden
  De heer de Zanger heeft de problematiek goed weergegeven. Gemeente en Provincie stellen zich arrogant op. Door onkundige verkeersregelaars aan te stellen, hebben sommige ondernemers aanzienlijk minder klanten kunnen ontvangen. Na Corona kwam dit hard aan. De verkeersregelaars hielden onterecht voetgangers tegen en borden werden niet verplaatst. Ik heb dit gemeld, maar ze wijzen naar elkaar. Wie helpt mee om de huur van een pand te betalen? Geen klanten, geen inkomen. Reacties zijn welkom.
 • J Maat

  2 maanden geleden
  Dit is echt kortzichtig beleid van de gemeente. Zulke lage snelheden op een weg die zich in principe prima leent voor wat hogere snelheden is - met alle ongeduldige automobilisten tegenwoordig - vragen om gevaarlijke inhaalacties en bumperkleven. Met kans op nog meer ongelukken dan nu het geval is.
 • A bark

  2 maanden geleden
  heerlijk op deze weg 60 k.m. hard zat met al het verkeer en alle stoplichten
 • Jh Moktor

  2 maanden geleden
  Gemeente doet maar wat. Zelfde als met 'de bocht' in Loenen. En het 'veiliger maken' van de waterval; sinds afsluiting is het bord 'waterval 200m' zelfs weg, geen witte zigzagstrepen oid op de weg, geen enkele verbetering terwijl er zoveel mensen afremmen en oversteken daar..
 • Timo Cleton

  2 maanden geleden
  Dit was gewoon de makkelijkste oplossing voor de gemeente apeldoorn. Net terug gelezen wat de oorzaken waren van de dodelijke ongevallen. Ik denk niet dat het anders was gegaan als het 60km was geweest. Er gaan duizenden auto’s per dag over deze weg zonder problemen. Kruispunt bij de voorsterweg blijft ellende. Naar mijn mening op te lossen door het eerste deel een eenrichtingsweg van te maken en het verkeer vanuit loenen via de hoofdweg naar het kanaal waar stoplichten staan.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn