Apeldoorn wil meerdere studentencomplexen laten verrijzen. Zoals aan De Ruyterstraat, waar Wittenborg University van directeur Maggie Feng (foto) 75 studio‘s heeft opgeleverd.
Volledig scherm
PREMIUM
Apeldoorn wil meerdere studentencomplexen laten verrijzen. Zoals aan De Ruyterstraat, waar Wittenborg University van directeur Maggie Feng (foto) 75 studio‘s heeft opgeleverd. © Maarten Sprangh

Apeldoorn wil 600 studentenwoningen erbij: ‘Rollend in je pyjama naar school’

Apeldoorn zet tot 2030 in op 600 extra studentenwoningen. Op die manier hoopt de gemeente dat jongeren in de stad blijven of komen wonen. De opening gisteren van een wooncomplex van 75 studio’s door Wittenborg University is daarvan de eerste aanzet. ,,Je kunt nu rollend in je pyjama naar school”, grapt directeur Maggie Feng.

6 reacties

 • Marco Ribbink

  2 weken geleden
  Bestuurders zijn het contact met de werkelijkheid en haar inwoners kwijt . Oude UWV gebouw geschikt voor 400 bewoners en oude GGnet geschikt voor 400 a 800 0f misschien 1200 studio's. Alle woningen die opgekocht worden voor arbeidsmigranten dan begrijp ik heel goed dat geboren Apeldoorners geen woning kunnen vinden in ons Dorp . Onze bestuur maakte bewuste keuzes maar doet voorkomen of het ze overkomt . Studentenstad betekent huisvesting tekorten voor eigen inwoners niet voor de nieuwe student
 • Harry Lamers

  2 weken geleden
  "Apeldoorn wil 600 studentenwoningen erbij"? Of wil één van onze bestuurders dat graag? Hele generatie 25+ zit gedwongen nog thuis bij ouders wegens een groot tekort aan betaalbare woningen. Ik denk dat Apeldoorn daar woningen voor wil. Ik ben een beetje klaar met bestuurders die zich door lobbyisten mooie projecten laten aanpraten ipv het oor te luister leggen bij hun burgers!
 • L. Haak

  2 weken geleden
  Wat een goede ontwikkelingen! Jaren lang zagen wij dat juist in de leeftijdsgroep 18-25 meer jonge mensen uit Apeldoorn weg gingen dan erbij kwamen. Door betere huisvesting van studenten komt er weer ruimte op andere plekken waardoor de totale druk op de woningmarkt afneemt. Nu nog de rest van de plannen voor andere doelgroepen.
 • N Dekker

  2 weken geleden
  Er zijn niet eens genoeg woningen voor woningzoekenden in Apeldoorn, doe daar iets aan! Lekker veel geld verdienen met deze studio’s, studenten uitmelken. Wel het hele verhaal vertellen.
 • J Kruize

  2 weken geleden
  Erg ambitieurs plan. Ben benieuwd waar dan nu het busstation weer heen moet.